2020-10-14 140 瀏覽
今次黎到銅鑼灣食呢間omakase,近排都係香港開左唔少舖,但好多都係幾傳統既omakase,即係要坐係廚司面前慢慢食。不過,我地香港人就未必個個鐘意咁,香港就比較似東京d大城市咁,生活較趕急,唔想曬時間,但同時又要高享受有質素。環境方面,廚師吧枱位有既,但都有唔少4人6人位,岩曬一班fd黎食,最欣賞既係,店員會留意到你食完,就會執野上下一道菜,就算係咁,非常有效率。食物方面,擺碟好細心,每道菜都有唔同既碟庄配襯,仲有唔少花/配菜去裝修,睇到心情都好好多呀。刺身方面,質素都好高,睇落夠曬新鮮水潤,唔會好乾,肉質都好嫩,當然唔同既魚有唔同口感。拖羅非常出色,切成一條長形條狀,而唔係一般既片狀,口感好好多,而且食到高質拖羅先有既果香味!