2021-06-12 387 瀏覽
之前已經見過好多推薦,今次行過見到,又冇人排到就試吓~落到去成間西餐廳咁,一時間以為去錯地方😂重慶酸辣紅薯粉 $29 (雲吞+$7)佢應該係將啲辣醬放上面跟住先至自己撈,於是我試咗個湯底先,好夠酸,好正,第一下已經想吞晒成碗🤪再撈埋啲辣醬,嗌微辣食到我耳鳴😂(懷疑佢唔小心落多咗)紅薯粉煙煙韌韌,吸晒啲湯汁食一流🤤雲吞好大隻,但個皮太厚,肉朔晒啲湯汁都好食,下次可能試吓其他配料~黃花魚米線 轉水晶粉 $66個湯底好鮮好甜,就咁飲好正🤤但如果配粉麵食,就略嫌唔夠鹹。不過值得一讚係條黃花魚新鮮炸起,仲同圖片唔同,係分碟上的✨條魚炸得靚,水晶粉彈牙,成條魚再加埋樣大大碗米線,$66真係好抵!佢啲米線都偏大碗,如果唔係太肚餓可以兩個人分,但留意番佢人均最低消費係$30,可能要嗌番杯嘢飲或者小食~嗰日帶唔夠現金就冇嗌到小食,可能下次會試吓個皮蛋~環境都算乾淨,出面有水同醬料任拎,雖然中式米線配西式裝修有啲奇怪,但姐姐態度都好好,見我食辣仲提我😂(最尾太辣加咗杯好立克😂

重慶酸辣紅薯粉 $29 (雲吞+$7)

黃花魚米線 轉水晶粉 $66

2021-06-11