2025-01-09
入冬後食火鍋係我哋嘅必然之選,今次去咗天后呢間火鍋店,感覺好隱世,但係佢哋出品好出色,絕對係隱藏唔到😝。🫕酸菜魚煲(半份)$138好足料👍,煲內有萵筍、薯粉、蓮藕、木耳及香菜,當然有酸菜及鮮甜魚片,湯頭酸辣度適中,做火鍋湯底夠哂惹味😋,百零蚊有咁足料嘅火鍋湯底,真係好抵🤑。🥢性格4式手打墨丸$138有原味、鮑魚、黑松露及芫茜口味,啱哂多心嘅我哋😝,4款丸口感都超級爽彈;黑松露口味超濃郁,芫茜口味夠清爽,個人最鍾意鮑魚口味,有粒鮑魚釀咗响粒丸入面,鮑汁被鎖住,所以咬開特別鮮甜好味😋。🥢新鮮紫淮山$58好吸睛嘅紫色,鬆軟綿密,帶有糯香,係非常健康嘅食材。🥢師傅手打鮮蝦滑 $98上檯未食都知正😝,睇到有原粒鮮蝦及蝦膠,食落果真啖啖鮮甜,口感爽彈😋。🥢鮮甜桂花蚌(半份)$118唔知點解好多火鍋店都無賣桂花蚌,而呢間火鍋店就有得賣,當然要試下喇,超鮮甜,口感清脆中帶爽滑👍。🥢超爽珊瑚蚌(半份)$118真係好爽脆,珊瑚蚌無膽固醇同脂肪,非常健康,營養又豐富,所以食多啲都唔怕😝。🥢即叫即包自家餃子拼盤$128以雀巢造型盛載着餃子,好特別,拼盤包括有雲吞、水餃及韭菜餃,餃子因為即包嘅關係特別挺身,亦都
🫕酸菜魚煲(半份)$138
🥢性格4式手打墨丸$138
🥢新鮮紫淮山$58
好吸睛嘅紫色,鬆軟綿密,帶有糯香,係非常健康嘅食材。
🥢師傅手打鮮蝦滑 $98
🥢鮮甜桂花蚌(半份)$118
🥢超爽珊瑚蚌(半份)$118
🥢即叫即包自家餃子拼盤$128
以雀巢造型盛載着餃子,好特別,拼盤包括有雲吞、水餃及韭菜餃,餃子因為即包嘅關係特別挺身,亦都包得好靚仔,餃皮質地好好,唔會一滾就散哂,三款餃嘅餡料亦都非常充足👍。
🍺青島啤酒$68
食火鍋又點會缺少啤酒🤭。
🍮甜品
贈送嘅桂花雪耳杞子糕,冰涼清甜又爽彈,做火鍋後嘅甜品,正呀。
🧂醬介每位$20
🍅前菜小食仲有番茄仔及脆蘿蔔
後話:原來個電磁爐係安裝咗响檯底下面,所以個火鍋煲只係放置在檯面上,帶小朋友嚟食嘅話感覺好安全,比較安心👍。