2021-07-31
去開又一城 food court 食物又唔多吸引 諗起呢度有間一直都想試嘅過江龍 一於試試佢係咪同傳聞中咁正叫左佢嘅兩個招牌(1)貝汁醬油拉麵(2)貝汁鹽味拉麵一上菜鹽味拉麵嘅湯底味撲鼻而來白松露油同牛肝菌非常突出湯唔算好熱 但冷氣都幾大 所以都好驚佢會好快凍 啦啦林食左先 冇用咁多時間打卡呢個拉麵嗅覺刺激絕對滿足到拉麵愛好者 不過食落去反而係比另一個拉麵淡好多 重口味人士真心唔建議叫 如果本身唔好咸呢個拉麵係唔錯個選擇😋到醬油拉麵 聞落去冇咁香濃 不過食落湯底相對突出 貝汁味濃好多 都好鮮甜 不過就油左小小 我覺得唔加牛肝菌油會好味d 質感會light翻小小 不過黑松露醬都算唔小 係湯底到飲得出湯底雖然係值得一嚐 不過個麵底就強差人意🤨 好淋 個麵擺多幾分鐘就跟加一pat嘢咁 呢個價錢本身會期望有得揀麵嘅硬度 份量方面當tea係ok另外加左$15叫溏心蛋 好夠味酒味夠重 係蛋黃熟左小小 叉燒就切好薄 三層肉油脂分布唔錯煮得好軟熟 另一塊瘦少少嘅亦唔柴 不過整體算ok 😌不過服務質素爭少少 鋪面當日唔算多人我亦坐係中間卡位位置 舉左手勁來耐都冇人行埋嚟幫手落單 呢方面可以改善
叫左佢嘅兩個招牌
(1)貝汁醬油拉麵