2018-07-14
餐廳環境 (3.5/5)港式茶餐廳格局,但係裝修比傳統茶餐廳新式,顏色配搭比較鮮明突出,亦比較乾淨餐廳服務 (4/5)雖然店員係媽媽級,但係做嘢落單都好快手。雖然佢哋性格應該係豪爽類,講嘢好大聲,鋪仔細細而且當日食客比較靜,成餐飯就係聽住佢哋嗌單同傾計,但係有段小插曲令我都幾欣賞佢地。有個嬸嬸行入嚟話自己漏低左部電話,幾個店員好認真,一定要個嬸嬸打電話去呢個手提電話度,確定個電話真係佢嘅先至比番佢。讚食物質素 (4/5)小店除咗比連鎖快餐店多一份人情味之外,食物通常都比較有水準有心機餐廳類型堂食/外賣。新式茶餐廳,適合快食一餐,同隔離枱相隔好近,不適合浪漫談情門面細細,但係鮮艷嘅顏色會令你一眼就望到下午茶餐 瑞士雞翼配雞湯意粉加熱檸水 $32瑞士汁係呢間冰室嘅招牌之一,雞翼係雞全翼。落單唔記得問係全翼定中翼,因為我懶惰,好懶拆骨,所以好少喺街食雞全翼嘅。不過呢隻雞全翼都冇令我後悔嗌咗,因為佢嘅瑞士汁真係好入味,食得出唔係就咁淋啲汁上去,而且啲雞翼都冇雪藏嘅味道。只係因為全翼嘅關係,食得有少少”呢Hea”。如果同我一樣冇拆骨嘅技巧,建議你嗌佢嘅瑞士汁雞脾,我見隔離枱嘅女仔食得好輕鬆啊雞湯
餐廳服務 (4/5)
食物質素 (4/5)
餐廳類型
門面細細,但係鮮艷嘅顏色會令你一眼就望到
下午茶餐 瑞士雞翼配雞湯意粉加熱檸水 $32
瑞士汁係呢間冰室嘅招牌之一,雞翼係雞全翼。
雞湯意粉就正正常常,咁啱係我鍾意嘅軟硬適中嘅意粉,如果係林pat pat嘅就唔係我杯茶了