2025-01-29 0 瀏覽
呢晚心血來潮想食下鐵板餐,發現原來北角有間富有懷舊色彩嘅餐廳。餐廳裝潢有溫馨小屋感覺,情調唔錯,座位亦寬敞舒適。 餐牌選擇好多,入面除咗有牛、羊、雜扒鐵板餐外,仲有意粉、鴨腿、琺瑯鍋紅酒牛尾,羊膝,焗飯等選擇。鐵板法式羊扒· 腰果芥末醬· 迷迭香蒜蓉汁 - 羊架肉質鮮嫩味美味,份量亦相當多,加埋原個鐵板上,零舍有風味。腰果芥末醬同蒜蓉汁味道好出色,提升咗羊扒嘅味道。美國安格斯牛肉眼扒 · 黑松露醬燒汁 - 無論係牛扒同黑松露醬嘅份量都多,未食已經聞到陣陣香味。肉眼扒入口嫩滑,配埋黑松露醬,香口惹味。 晚餐加$20就可以跟餐包及餐湯,又或者配酥皮餐湯。點咗最經典嘅羅宋湯,酥皮湯汁叫咗紫薯忌廉湯,味道不錯,酥皮焗得非常靚,賣相一流。 餐飲點菠蘿汁同石榴汁各一杯,味道清新可口,亦唔會太甜。甜品係巴斯克焦香芝士蛋糕,據聞呢個係小店自家製嘅甜品,入口非常creamy,充滿芝士香味,鍾意食cheese cake嘅朋友不容錯過。 餐廳價錢相當抵食,食物質素唔錯,充滿港式風味。店員服務殷勤,充滿人情味。

餐飲點菠蘿汁同石榴汁各一杯,味道清新可口,亦唔會太甜。