2018-12-26
上水近日新開左九份十分,鐘意台灣野既我緊係忍唔住去幫襯下一打開menu,勁多選擇,剩係揀飲咩都揀左好耐,最後我叫左杯Orea曲奇珍珠奶茶,Oreo雪糕就食得多,奶茶真係未飲過,杯奶茶面鋪左層碎Oreo,個奶茶都有少少oreo色,飲落去有d oreo碎令成杯野飲落好有口感,鐘意食Oreo既朋友應該會鐘意,珍珠都好彈牙!我就叫左杯水果茶比媽媽,水果茶入面有勁多種水果,眼見有蘋果、橙、青檸,好有果味,好fresh,佢比左個杯仔你每飲一次倒一次,隨住時間慢慢過去,茶包浸得愈耐茶味愈出,個人覺得攪耐d好飲d黎食台灣野,點可以唔叫返個鹽酥雞!佢本身每張台都放左一排鹽酥雞粉,想食咩味可以自己落,每舊雞都好大件,而且炸得好香口,就算唔另外落粉就咁食都已經好好食,係平時食開果種味,但自己落粉就可以試下唔同味我地仲叫左個蚵仔肉碎泡飯,成個飯好有鮮味,本身以為泡飯會好淡味,但個湯有海鮮味之餘唔會令人覺得重口味,d蚵仔都幾大粒,冇縮水,咬落去好有口感,d飯都泡得岩岩好,唔會話淋到好似食緊粥咁最後當然唔少得甜品,我地叫左個草莓雪糕鬆餅,本來以為會好細份,但上碟果陣真係嘩一聲,好大份而且賣相唔錯,個窩夫岩岩出爐所
最後當然唔少得甜品,我地叫左個草莓雪糕鬆餅,本來以為會好細份,但上碟果陣真係嘩一聲,好大份而且賣相唔錯,個窩夫岩岩出爐所以食落仲係暖笠笠,配埋雪糕同cream食好有口感,呢個價錢黎講真係好抵食