2019-08-06 67 瀏覽
今日有同事話係附近有間新開嘅日本餐廳,叫大家一齊去試吓。餐廳係大廈既一樓,樓底都幾高,而且好光猛整潔,又坐得幾舒服。午市套餐既價錢由五十幾到百幾不等,有飯、拉麵、壽司,比較特別嘅係有提供埋素食,俾唔食肉既人都有野食。套餐仲另外包小食或者刺身添,當然飲品同麵豉湯都有,就算食量大既人都應該會飽。不過今次有同事請客,所以我哋決定散叫share嚟食,當中有幾款食物比較推薦首先有刺身拼盤,好足料,有好多款唔同嘅海鮮,我哋得四個人都食得好飽,每款刺身都好厚切而且好新鮮,其中海膽一啲都唔腥,食得好滋味,而大蝦就好彈牙,點埋檸檬汁一齊食會更加鮮甜之後係忌廉蟹肉薯餅,炸得啱啱好,裡面蟹肉嘅份量都好多,充滿忌廉味跟住係日式燒茄子,茄子嘅上面鋪滿左日式醬料一齊燒,所以好惹味,我哋足足叫左三條黎食添埋單既時候有同事直接做埋會員,可以即時有九折,下次嚟嘅時候可以試吓午市Menu
今日有同事話係附近有間新開嘅日本餐廳,叫大家一齊去試吓。

刺身拼盤

忌廉蟹肉薯餅