2019-03-18 63 瀏覽
今晚同男人浪漫一下,黎到觀塘工廈覓食,搵到依間go inside kitchen, 環境都幾舒服,空間感夠大。由於唔算好餓,我地叫左個set dinner加左68蚊雞翼,有齊晒前菜,餐湯,主食,甜品,飲品。蒜蓉法包,蒜蓉味夠出,包皮香脆,內裡夠鬆軟巴馬火腿蜜瓜沙律伴無花果黑醋汁,個黑醋汁值得俾讚,撈落d沙律菜度味道突出。巴馬火腿配蜜瓜一流。今日既餐湯係薑汁甘筍忌廉湯,薑汁味唔係太搶,淡淡既甘荀香,味道夠夾。黎到主食,揀左個黑松露帶子野菌意大利飯,飯煮得剛好,唔會overcook, 帶子煎得夠香。黑松露蜜糖雞翼,值得推介,外表已經夠吸引。淡淡黑松露香,蜜糖雞翼又唔會膩,黑辣辣食好滋味。最後上埋甜品,藍莓芝士餅,細細件剛好。咖啡最後埋單都唔算貴,下次可以留肚試埋其他菜。職員都好好,唔會趕人走。

蒜蓉法包,蒜蓉味夠出,包皮香脆,內裡夠鬆軟

最後上埋甜品,藍莓芝士餅,細細件剛好。

咖啡

2019-03-12