2021-03-03
今晚同爸爸又到茶餐廳2.0食晚餐好鍾意黎呢度食野,因為野食種類又多,價格相宜,而且味道又唔錯,仲坐得幾舒服。餐廳環境唔差,仲有好多座位,服務又好,所以呢堆都係我常常來幫襯既原因。今晚同爸爸主要黎食鐵板餐。點了鐵板餐再加$10,可以有一杯餐飲及一碗中/西湯。是日中湯為冬瓜湯。西湯為羅宋湯。入面都好足料,好夠味,不錯不錯。爸爸點了澳洲西扒牛扒配意粉。好肉厚既西冷扒,好吸引,肉厚又多肉汁,唔錯唔錯,而且都好大塊,size不細,啖啖肉,超惹味。放係熱辣辣既鐵板上,可以有保溫既效果。而我點了美國豬鞍扒,都係大大塊又肉厚。好豐富。食肉獸好岩黎呢度食返個扒餐,又抵食又啖啖肉,大滿足。每款鐵板都可選飯/意粉/薯菜。我們都點了意粉。意粉都十分美味,因為拌上了蕃茄汁,令意粉更香更好味,好吸引。仲可加埋少少黑椒汁,更惹味。超豐富,超飽肚,這就是我們的晚餐。
是日中湯為冬瓜湯。
西湯為羅宋湯。
入面都好足料,好夠味,不錯不錯。
爸爸點了澳洲西扒牛扒配意粉。
放係熱辣辣既鐵板上,可以有保溫既效果。
而我點了美國豬鞍扒,都係大大塊又肉厚。
每款鐵板都可選飯/意粉/薯菜。
我們都點了意粉。
超豐富,超飽肚,這就是我們的晚餐。