2021-05-17 192 瀏覽
鮮入圍煮 𝗠𝗮𝗿𝗸𝗲𝘁 𝗛𝗼𝘁𝗽𝗼𝘁🍲🥘好耐冇試過下午打邊爐,當日仲要係十分炎熱嘅34度☀️一出街就覺得要溶化🥵🔥但係book咗枱冇理由唔去㗎嘛🤣🤣🤣 𝙂𝙊𝙂𝙊𝙂𝙊!!! 𝑯𝒐𝒕𝒑𝒐𝒕 𝑫𝒂𝒚🥰🍲!第一次食「鮮入圍煮」,個設計好特別,係傳統舊式嘅風格。去之前做晒功課,個個都叫我一定要嗌『花膠雞湯』🤣一坐低就急不及待嗌咗啦!『半隻花膠雞湯』𝗛𝗸$𝟮𝟲𝟴- 兩個人食,嗌咗半隻雞,原來都幾多!有大約8舊左右嘅花膠,同好多好多嘅雞件!全部都好嫩滑,仲要有大大隻雞髀🍗🤣平時唔太鍾意飲火鍋湯底嘅我,都飲左起碼三碗🥲未叫火鍋材料都已經飽咗一半😛『花膠雲吞』𝗛𝗸$𝟰𝟴/𝟰粒- 皮薄餡靚,粒粒都好大粒!唔記得咗影相,補返個臨食之前嘅shot俾大家🤣真係好大粒!『新鮮鵝腸(多肥)』𝗛𝗸$𝟴𝟴- 係肥腸唷😍😍好耐冇食過啦!佢有多肥同埋小肥揀🤣要多肥先有口感咖嘛!!!! 好正好好食😍『豬骨濃湯貢丸』𝗛𝗸$𝟯𝟮/𝟲粒- 貢丸反而冇乜特別,我初初以為會有豬骨濃湯流出黎🤣但係無。不過都好食嘅😋有好多冬菇🤗(人頭醬料費 𝗛𝗸$𝟮𝟬/𝟮位)埋單Hk$500都唔洗。食埋幾粒貢丸就已經好飽🤣兩個人打邊爐都係叫得唔多野😛但係個
鮮入圍煮 𝗠𝗮𝗿𝗸𝗲𝘁 𝗛𝗼𝘁𝗽𝗼𝘁🍲🥘

『半隻花膠雞湯』𝗛𝗸$𝟮𝟲𝟴

『花膠雲吞』𝗛𝗸$𝟰𝟴/𝟰粒

『新鮮鵝腸(多肥)』𝗛𝗸$𝟴𝟴

『豬骨濃湯貢丸』𝗛𝗸$𝟯𝟮/𝟲粒

(人頭醬料費 𝗛𝗸$𝟮𝟬/𝟮位)

埋單Hk$500都唔洗。食埋幾粒貢丸就已經好飽🤣兩個人打邊爐都係叫得唔多野😛但係個『花膠雞湯底🐥🐥』真係好滿足!唔怪得知個個都話必叫💯

好食😍😋店員服務都好好!會再黎🤗🥰!!!
2021-05-15
  • 濃厚原隻雞煲花膠湯