2007-03-21 1113 瀏覽
懶得出街星期三,睇過幾個外賣店網頁後,覺得棉花仔是日午餐似乎幾好食,同同事各叫一個做午餐。蜜汁金沙骨配蠔油鮮竹卷飯:三件金沙骨帶點肥肉,還算多肉可食,味道偏甜總算似蜜汁味;蠔油鮮竹卷似乎係自製,入面真係啖啖肉,如果可以加d甘筍之類爽口蔬菜會比較好,而家的確有d漏;配上一堆炒紹菜,叫做平衡一下營養。除左一盒飯有齊蜜味、蠔油味、豉油味之外,唔知係邊樣問題,飯盒底好油,絕對唔可以食到底,今次似乎選擇錯誤。羅宋湯夠濃夠多蔬菜,味道都係偏甜,合我口味!如果可以帶d辣味會更對口味。不過唯一唔好係唔夠熱,飲住溫吞吞湯感覺唔好!!翻叮後就好好多。食完呢個午餐,成個下晝都好滯,最後要一人一杯大熱檸茶解膩,下次唔制lu!!ok面係比個湯既。