2023-08-27 108 瀏覽
秋香難得去屯門幫朋友就去搵一間特色既日式串燒料理店🔸 芥末八爪魚呢樣係我既飛佛因為覺得黎食呢類舖頭,一定要點d佐酒小食。呢類就啱啱好呢!咸咸地,有wasabi 味,又 come 𡁻好啱我胃口🔸日本爆春多卵魚燒多春魚就食得多但係炸,就比較少呢炸漿好薄身,唔會有好肥膩既感覺魚就正常發揮,多春魚既春仍舊咸香好味🤤🔸日本味噌釀蟹蓋可能真係新鮮食呢隻甲羅燒同自己買雪藏果d真係完全冇得比呢!鮮雞蛋攪拌,然後搭配旁邊既呢個價錢我覺得好抵食!🔸串燒- 雞肝-日本岩手雞皮-日本厚切黑豚肉-阿波雞肉自從燒肉燒過雞肝後見倒一定係必點另外食串燒係一定要食肥仔之選雞皮嫁。因為我由細到大都好鍾意食雞皮,所以無得唔叫!黑豚肉仲要厚切!係食每一啖都有小小油咇岀黎!完全估唔倒豚肉可以肥美到咁呢阿波雞肉因為未試過,友人又強烈推薦,就叫黎試下丫!又幾滑幾有雞味!日本雞真係有分別!🔸 鹽燒虎蝦兩隻大大隻既鹽燒虎蝦!因為佢開左小小邊,所以佢既鹽好入味!成隻蝦都好鮮甜彈牙。正!🔸 鹽燒白鱔煲仔飯終於到左我最期待最想食既菜啦!每一塊白鱔都勁厚勁實勁彈牙仲有雞蛋攪拌,煲仔飯仲要有飯焦呢道菜接近100分咁好味呢🤤🤤🤤特色又local
秋香

難得去屯門幫朋友
就去搵一間特色既日式串燒料理店

🔸 芥末八爪魚

呢樣係我既飛佛
因為覺得黎食呢類舖頭,一定要點d佐酒小食。呢類就啱啱好呢!
咸咸地,有wasabi 味,又 come 𡁻
好啱我胃口

🔸日本爆春多卵魚

燒多春魚就食得多
但係炸,就比較少呢
炸漿好薄身,唔會有好肥膩既感覺
魚就正常發揮,多春魚既春仍舊咸香好味🤤

🔸日本味噌釀蟹蓋

-日本厚切黑豚肉
-阿波雞肉

自從燒肉燒過雞肝後
見倒一定係必點

阿波雞肉因為未試過,友人又強烈推薦,就叫黎試下
丫!又幾滑幾有雞味!日本雞真係有分別!

🔸 鹽燒虎蝦

🔸 鹽燒白鱔煲仔飯

終於到左我最期待最想食既菜啦!
每一塊白鱔都勁厚勁實勁彈牙
仲有雞蛋攪拌,煲仔飯仲要有飯焦
呢道菜接近100分咁好味呢🤤🤤🤤

特色又local 既小店,不嬲我都強烈推薦。如果下次再去屯門,都會再去呢

推薦指數
⭐️⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

抵食指數
⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🏡 秋香 (康景花園) (屯門)
屯門青善街38號康景花園地下26-27號舖

#gd.food.gd.mood