2022-10-29 24 瀏覽
我最鐘意同圍搵好野食, 近日比我發現尖沙咀重慶大廈地庫, 有個食點😋。好野間食肆, 亦有好多間準備開的小店, 當然要搵間試下啦。 見尼間好似有魚生飯, 一於去試試👍🏻(5 ⭐️最高)💕夏威夷風味-珍珠糙飯+沙律菜(5⭐️)當中有吞拿魚做主打, 咬落滑而有彈性。 而中間的蟹籽更將tuna 鮮味提升😋。 海苔包圍著tuna , 更有紫菜洋蔥及壽司醋做dressing 🤤. 沙律菜配以爽口青瓜。 整體presentation 靚爆分😍😍❤️ 加州風味-壽司飯+珍珠糙飯 (5⭐️)尼款用三文漁做主打🤤, 配以蛋絲、 魚子等, 加上秘製醬, 好正。 如果你「飯桶」你😂一定要試下, 因為勁多飯🤣🤣🤤芝士條(4.5⭐️)味道比較重體, 香濃芝士🥰。 新鮮炸出, 熱辣辣香噴噴, 正🤙。👍🏻 炸薯蝦(5⭐️)好似兒時在酒樓食過, 好好味, 脆卜卜的外套, 由一絲絲的薯絲包薯蝦, 之後再炸。 加埋秘製醬, 更加滋味🤤🍹 玫瑰茉莉花茶(5⭐️)茶味比一般的濃, 入口金金甜甜的🤤。

💕夏威夷風味-珍珠糙飯+沙律菜(5⭐️)
夏威夷風味-珍珠糙飯+沙律菜

❤️ 加州風味-壽司飯+珍珠糙飯 (5⭐️)
加州風味-壽司飯+珍珠糙飯

🤤芝士條(4.5⭐️)
芝士條

👍🏻 炸薯蝦(5⭐️)
炸薯蝦

🍹 玫瑰茉莉花茶(5⭐️)
茶味比一般的濃, 入口金金甜甜的🤤。
玫瑰茉莉花茶
夏威夷風味-珍珠糙飯+沙律菜