2023-02-25 46 瀏覽
台灣料理餐廳環境簡潔、舒服、啲位都好寬敞👍🏻有好多選擇‼️粉 麵 類 小食 台式飲品 甜品咩都有😮1. 烏魚子元貝手作麵呢個唔太似台灣料理好creamy , 有少少似食意粉,但係麵質唔同呢個係手作面,比較煙靭‼️有唔同嘅配料,而線色扁豆系最多🤭一個人食,可能會比較溜,建議兩個人食share‼️帶子厚身,新鮮,唔會一食就散晒/好韌2. 茶香三文魚湯漬飯終於鼓起勇氣試湯漬飯‼️因為每次就覺得似食湯飯唔抵,但係見佢推薦同埋附近嘅枱都好多人嗌,一於試吓!少驚喜‼️倒落去之前,首先試咗個茶有清香茶味,唔會太濃/太甘較易入口有三種唔同嘅配料,可以按自己口味加入碗飯度。而我就全部落晒🤭🤭煎三文魚厚實,倒埋碗茶落去別有一番風味3. 路邊攤小食有台灣腸、炸雞塊、會爆汁嘅丸🤤留哂口水🤤🤤 每樣嘢都好好味飲品:朱古力脆脆燕麥拿鐵 / 四季青萱鮮果茶鮮果茶唔會系落糖水既甜,佢嘅甜真係水果味鮮浸 鮮榨朱古力脆脆燕麥拿鐵,上面會有一層豆花飲之餘仲可以食好滿足🤤🤤朱古力最怕會太溜,但係加埋豆花可以令到口感負擔冇咁重,不知不覺就會飲晒🤤🤤最後最後甜品😍😍😍抹茶鮮果流心歐軟溫馨提示,唔好好似我咁傻仔甜品可以一開始就照落單,但係禁
台灣料理
餐廳環境簡潔、舒服、啲位都好寬敞👍🏻

有好多選擇‼️粉 麵 類 小食 台式飲品 甜品
咩都有😮
1. 烏魚子元貝手作麵
呢個唔太似台灣料理
好creamy , 有少少似食意粉,但係麵質唔同
呢個係手作面,比較煙靭‼️
有唔同嘅配料,而線色扁豆系最多🤭
一個人食,可能會比較溜,建議兩個人食share‼️
帶子厚身,新鮮,唔會一食就散晒/好韌

2. 茶香三文魚湯漬飯
少驚喜‼️倒落去之前,首先試咗個茶
有清香茶味,唔會太濃/太甘
較易入口

煎三文魚厚實,倒埋碗茶落去別有一番風味
3. 路邊攤小食
有台灣腸、炸雞塊、會爆汁嘅丸🤤

留哂口水🤤🤤 每樣嘢都好好味
飲品:朱古力脆脆燕麥拿鐵 / 四季青萱鮮果茶
鮮果茶唔會系落糖水既甜,佢嘅甜真係水果味鮮浸 鮮榨
朱古力脆脆燕麥拿鐵,上面會有一層豆花
飲之餘仲可以食好滿足🤤🤤

最後最後甜品😍😍😍
抹茶鮮果流心歐軟
溫馨提示,唔好好似我咁傻仔
甜品可以一開始就照落單,但係禁後上
就唔使食晒嘢先叫。
唔系就會好似我咁等一段時間
雪糕超級出色,抹茶味好濃
麵包磚入面有mousse 可以用來點麵包🥹🥹

好吸手