2023-01-09
無意中行經漆咸圍,見到開咗間新餐廳裝修好靚,望下menu原來係食日本餐、燒物、串燒。。。餐廳經理推介呢個「九宮盛盒」,就一於試吓:九格食物賣相超靚,超精緻,內有九款食物:海膽魚籽丼飯 、柚子醋沙律 、吞拿魚反卷、牡丹蝦 、池魚 、漬蒜頭、黑松露帶子 、鮑魚、安格斯牛小排串等等。。三百幾蚊有齊刺身、壽司、沙律及串燒,而且仲好高質,食材好新鮮,尤其係個吞拿魚反卷同池魚。呢個九宮盛盒我覺得一定要試👍我超鍾意食串燒,當然要試吓呢度嘅串燒好唔好食啦😄安格斯牛小排串:大大舊厚切小牛排,肉質滑嫰,油脂分布均勻,師傅燒到剛剛好,入口即溶,配埋個芥辣醬,正👍澳洲和牛牛舌心:一串有三塊,牛舌口感鮮甜爽脆又彈牙,燒到外脆內嫰👍鹽燒白鱔:食親串燒,我都會叫白鱔,厚切白鱔,燒到個皮好脆,咬落去肉質Juicy,鹽燒味道啱啱好,唔使加任何野已經好好味。雞皮:呢個必叫,好香好脆送酒一流。**呢間餐廳CP值高,坐得舒適,最特別個門口都好靚,有好大個LOVE 字💕啱晒鍾意打卡嘅
餐廳經理推介呢個「九宮盛盒」,就一於試吓
九格食物賣相超靚,超精緻,內有九款食物:
我超鍾意食串燒,當然要試吓呢度嘅串燒好唔好食啦😄
安格斯牛小排串: 大大舊厚切小牛排,肉質滑嫰,油脂分布均勻,師傅燒到剛剛好,入口即溶,配埋個芥辣醬,正👍
鹽燒白鱔: 食親串燒,我都會叫白鱔,厚切白鱔,燒到個皮好脆,咬落去肉質Juicy,鹽燒味道啱啱好,唔使加任何野已經好好味。
雞皮:呢個必叫,好香好脆送酒一流。
**呢間餐廳CP值高,坐得舒適, 最特別個門口都好靚,有好大個LOVE 字💕啱晒鍾意打卡嘅