2023-04-14
今日約左朋友,見間餐廳裝潢好靚,仲有好多打卡位,決定入去試下。我地見食物名幾得意,又唔知係咩來,上網睇Openrice時,店員好有耐性介紹,服務態度好友善。我地決定叫威靈頓牛排、吞拿魚他他及騎士鬆餅,因為見OP好多人都推薦,應該都唔會出事😂本來想叫多個意粉,但店員話差唔多,唔夠先再叫,原來真係夠食,都算抵食!🌟吞拿魚他他頭盤賣相好吸引,擺盤見心思。吞拿魚肉質新鮮爽口,脂肪適度,口感細膩。配以牛油果好香滑,能帶出吞拿魚的鮮味十足。頂部係用白酒製作的啫哩,好精緻,味道亦好清新。清脆鮮甜的配菜點綴,從視覺上、味覺上都能帶來完美的享受,好好味🤤🌟威靈頓牛排威靈頓牛排唔係度度都有得食,製作工序都多,一直都好想試,今次一定唔會錯過!外層有美麗的金黃色香脆酥皮,牛肉新鮮肥瘦適度,肉質細嫩鮮嫩,色澤紅潤,軟腍多汁,充滿彈性,嚼勁十足。調味醇香適度,既不會過於寡淡,也不會被重調味覆蓋住牛肉原有風味。🌟騎士鬆餅香甜鬆脆,入口軟綿,份量好足,唔會太甜,飲品都幾大杯,作為今餐的完美總結,真係令人好滿足!整體質素都算唔錯,有驚喜!
🌟吞拿魚他他
🌟威靈頓牛排
🌟騎士鬆餅
整體質素都算唔錯,有驚喜!