2021-06-06 29 瀏覽
今日入咗元朗搵朋友行街 去到夜晚嘅時間朋友介紹咗我去食一間專門食清湯腩嘅茶餐廳 店入面嘅裝修雖然同平時茶記冇分別 但係比到一種親切感我 左手邊仲有好似連儂牆咁嘅memo貼紙 寫住唔同客人嘅評語同打氣說話 五顏六色 勁靚今次我同朋友叫咗兩個餐一個係牛腩豬手撈麵一個係牛腩炸醬撈麵,兩個人加埋兩杯自製嘅凍雪梨菊花茶埋單$150都唔洗 仲要啲牛腩勁淋牛腩豬手撈麵($45)食肉獸嘅我去到邊度都無肉不歡,勁淋嘅牛腩加埋佈滿哂平時超好餸飯嘅汁嘅豬手,一啖麵一啖餸,再一啖冰凍嘅雪梨菊花茶🤩牛腩炸醬撈麵($42)一如既往嘅超淋牛腩,但今次唔同嘅係配上平時湯麵用嘅炸醬,用黎撈麵又別有一番風味,咁嘅價錢期望唔太高,但估唔到有驚喜添。雪梨菊花茶超潤喉超解渴,岩哂食完撈麵,又口渴嗰時飲🤤

牛腩豬手撈麵($45)

牛腩炸醬撈麵($42)

雪梨菊花茶超潤喉超解渴,岩哂食完撈麵,又口渴嗰時飲🤤