2017-10-03
每次經過或者係對面食嘢都會見到⋯(莫名其妙)一定有條人龍係門口!一路想試好耐,但係次次都唔想排隊。有次特登早15分鐘去食lunch⋯都係要排雖然係咁既然嚟咗就照排啦前面有6個人,眼見入邊座位唔多,好彩有兩個中途放棄唔夠10分鐘就已經坐咗係入邊!Yeah~~每張枱都擺好(一致的)MENU加餐具,就咁睇感覺好似係將日本拉麵文化擺咗落越南河粉Pho有得選擇軟硬度啊材料啊等等等等⋯因為我喺澳洲生活左好多年,而澳洲嘅越南粉係真係好地道好正。一路返香港都未曾搵到一間接近澳洲越南PHO的味道⋯not even close !今日嚟到呢度係帶着期待嘅心情去試,因為睇過好多share都有話呢間係好地道的唔夠10分鐘就到啦~~我仲特登加左札肉!要睇佢係咪地道我通常會飲佢個湯嘩~~好濃郁嘅味道但又唔係十分多味精贊!再黎係試佢既粉質,有口感,但唔算最出色,係香港真係唔錯!試佢嘅牛肉~肉質可以,味道啱啱好另外加左個春卷,not bad!整體PHO、牛肉粉可以尋回地道的感覺,最值得一提係份量啱啱好,因為實在去過太多間粉太多,直到最後啲粉又開始將將地,越食越多啊!以後食晏又多個選擇啦
前面有6個人,眼見入邊座位唔多,好彩有兩個中途放棄
唔夠10分鐘就已經坐咗係入邊!Yeah~~
再黎係試佢既粉質,有口感,但唔算最出色,係香港真係唔錯!
試佢嘅牛肉~肉質可以,味道啱啱好
另外加左個春卷,not bad!
以後食晏又多個選擇啦