2020-08-15 468 瀏覽
高質中環車仔麵!!🤤🤤今日去左依間有好多年歷史亦麵好出名既車仔麵檔食lunch。一入到去就比好熱情既侍應姐姐招呼,然後就開始揀餸!依間車仔麵出名食辣,但我本身唔算太食得辣,所以最後揀左辣既咖哩魚蛋,咖哩豬皮蘿蔔同埋沙嗲魷魚,再配上沙嗲汁撈麵。如果唔想食沙嗲汁,依到仲有好多款醬汁比你揀!例如甜豉油、洋蔥汁、沙茶醬,茄汁等等。落完單好大約3分鐘就有得食!相比起普通既車仔麵鋪,依間既份量十足,餸亦都比出面既多。蘿蔔咬落十分腍,多汁清甜亦充滿咖哩香味。豬皮比較碎散,但亦算爽脆。沙嗲魷魚十分惹味,爽口彈牙,份量亦多!而咖哩魚蛋則辣度十足,後勁凌厲🥵🥵要一路食一路飲凍飲辣呢。最後仲叫多左個奶油麥多🍞☺️麥多原來係澳門食物,即係比普通方包厚一點,而且麵包本身帶有微微甜味,烘脆後配上奶油,十分出色!☺️☺️
高質中環車仔麵!!🤤🤤

• 奶油麥多