2024-05-20
我住喺深水埗附近,搭幾個站就有一間我每日都要推介🗣️嘅店「一鍋堂」,佢話價錢好抵同埋食物好新鮮,咁點可以錯過喎🎁!拉埋男朋友一齊上葵芳食佢嘅「70分鐘定量火鍋餐(美國安格斯牛頸脊拼西班牙豬梅肉片)」🥩🐷。🏮珍寶火鍋餐🏮隻牛頸脊肉真係好鬆化,每塊肉都食到有濃濃嘅安格斯牛味🐮!而西班牙豬梅肉片又豬味十足,好香口😋。CP 值:⚡⚡⚡⚡⚡🔥激熱麻辣鴨血豆腐湯🔥佢話唔驚辣一定要試,佢們嘅麻辣湯底真係一試難忘🌶️!菜們跟麻辣湯一熬,麻辣爽口又唔會口乾。最正不過就係鴨血時有餘味🦆,而豆腐又好豐富😃。 CP值🔋🔋🔋🔋🔋🔵百寶配菜🔵「東北醃泡菜」酸酸得落,食完又嚟勁爽口🤗。「鮮魚角」口感爽滑得黎,魚肉味香🐟。「香茜墨魚丸」入口香濃!相對嘅「唐生菜」、「菜芯」、「西洋菜」,爽爽口口又清新🥗。CP值:⚡⚡⚡⚡⚡「一鍋堂」無論價錢定係食物都真係好出色。以火鍋嘅角度嚟睇,如果你鍾意食火鍋但又怕熱,咁就係梗係要嚟試下啦🤓!呢度嘅火鍋真係好抵食,而且口水止唔住㗎啦!我哋嘅胃已經開始期待下一次嘅火鍋呢😍!
🏮珍寶 火鍋餐🏮隻牛頸脊肉真係好鬆化,每塊肉都食到有濃濃嘅安格斯牛味🐮!而西班牙豬梅肉片又豬味十足,好香口😋。
CP 值:⚡⚡⚡⚡⚡