2023-12-28 219 瀏覽
撈一撈,嘶吱作響嘅石鍋飯尋味之旅😋今日心血來潮闖入咗Hungry Korean,叫咗個石鍋豬肉飯,入口即刻,飯粒吱吱作響,勁香!豬肉碎醬略帶微辣,撈勻後每啖都有驚喜,石鍋嘅威力,令到底層飯焦香脆,啱晒食。😉🌶️跟住嚟個夠晒辣嘅辣雞,啖啖雞肉,辣得過癮,花生碎增加咗層次,食到我心水水,但真係辣到叫天唔應,記得備用飲料大隊!一個唔留神,辣到夠嗆,真係惹味到不得了。再嚟係呢個牛肉紫菜包飯,正!每一口都有飽滿嘅牛肉同清新紫菜香,配料分佈均勻,冇得頂嘅美味!系統嘅牛肉帶點齒頰留香,呢個組合真係冇得輸!添晒咁多款味蕾探險,肚子滿滿嘅同時,味道仲喺口腔中纏綿不去,真係一個簡單實在又顧到口福嘅晚餐。👌🍚🥢