2022-09-21 1923 瀏覽
去重慶大廈食咖哩好幾次,一般都會食到咁上下就食滯,印度咖哩大部份都係張香料蔬菜奶油等等煮到好濃縮,個薄餅又會好油;今次係完全冇咁既問題,廚師整得恰度好處。馬沙拿羊(Mutton Masala/燒羊肉咖哩)香料味唔算好重,食落好溫和,唔重辣味,汁既質感掛羹,羊肉已煮到骨肉分離非常之軟淋,整體味濃又唔會好咸,唔錯。牛油雞(特式香料雞)侍應推介牛油雞,佢係咁叫,我睇餐牌應該係特色香料雞,味道冇馬沙拿羊咁濃/辣味更輕,食落去比較輕,味道都唔錯,尾中不足既係佢用淨雞肉,如果用有骨既雞件應該會更好食。原味烤餅/蒜蓉烤餅NAAN一d都冇油膩感,食過好幾間都係偏油,呢度烤得幾乾身而唔會硬,略嚴蒜蓉味不足,點馬沙拿或者牛油雞個汁食岩岩好。牛肉 samosa饀料足,炸得好乾唔油,味道適中。下次有機會試下咖哩角,我相信一樣係做得咁好。Mango Lassi芒果乳酸飲落微甜有質感,食咖哩飲番杯零舍開胃。7E咖哩王唔係我食過最好食既印度餐廳,而係性價比最高既印度餐廳,家庭式小店,合理食物質素,經過openrice訂坐有7折,每人都係百幾蚊,值得推介比大家。可能今日係閒日,得幾枱客,有小情侶,有幾位女仕聚會又有印

馬沙拿羊
(Mutton Masala/燒羊肉咖哩)

牛油雞
(特式香料雞)

原味烤餅/蒜蓉烤餅
NAAN

牛肉 samosa

Mango Lassi芒果乳酸

飲落微甜有質感,食咖哩飲番杯零舍開胃。

7E咖哩王唔係我食過最好食既印度餐廳,而係性價比最高既印度餐廳,家庭式小店,合理食物質素,經過openrice訂坐有7折,每人都係百幾蚊,值得推介比大家。可能今日係閒日,得幾枱客,有小情侶,有幾位女仕聚會又有印度人幫襯;可以去試下,咁既價錢係尖沙咀去茶餐廳差唔多,鐘意食印度野不防一試!😊

呢間既咖哩香料味唔算好重,比較適合食唔到重香料味或者初試印度咖哩既人。
2022-09-20
  • 燒羊肉咖哩