2008-06-09 31 瀏覽
今天打完波, 喺九龍城食個晏, 大德冇開, 唯有喺附近睇吓有乜食, 友人話呢間, 廢事諗, 快快脆脆坐低叫嘢.首先'糟狗'先叫了牛肉凍濛+椰青, 淨下小弟, '拔屎喇'同'皮精'過了數分鍾才叫.冇耐牛肉凍濛+椰青轉頭已到. 而小弟所點的意米龍眼冰亦在相約時間奉上.'糟狗'第一反應是認為魚露過少, 小弟當場和議, 事關魚露呢家嘢, 理應枱上有一大渣任用架啦, 毌須咁少家, 俾得咁少. 大家可睇睇相. '糟狗'唯有再問服務員攞.當佢食咗等一啖後, comment是濛仍是暖. 叫的是凍濛, 最後暖濛收場, 奇怪, 其後佢有讚話牛肉鬆法, 但這濛已是一名不符實的濛了.'糟狗'食完, 我們3人的東西仍然未嚟, 至少都有15分鍾或以上. 就連'拔屎喇'所叫的椰青也姍姍來遲, 令人蝕氣.後來'拔屎喇'所叫的炒青口到了! 配菜的味大家認為是做得好的, 青口大小亦ok, 故這道菜是ok的, 我試了2隻, 覺得還不錯, 但就唔夠惹味, 可改進.小弟叫的醃粉絲沙律, 一食, 何解又係暖暖暖暖? 是暖流行動嗎? 沙律喎, 整暖佢既原因係?? 諗唔明? 但佢哋又冇理由唔識分凍熱架喎, 事關我哋所叫既凍飲又冇杯係

小弟叫的醃粉絲沙律, 一食, 何解又係暖暖暖暖? 是暖流行動嗎? 沙律喎, 整暖佢既原因係?? 諗唔明? 但佢哋又冇理由唔識分凍熱架喎, 事關我哋所叫既凍飲又冇杯係熱, 真係杯杯凍!
'皮精'叫炒貴刁是最後來的, 都幾細碟吓, 肯定同同區的很多其他舖比都細好多!
但好彩既係友人們都認同椰青質素幾好. 但呢樣嘢係入貨問題, 與其食物水準掛不上勾.
總括嚟講, 此區比他好食化算的地方彼彼皆是, 呢度太有愛心, 食乜都令小弟心中湧著一股暖流, 仲有上菜時間管理有啲離罩, 令我感動到喊, 所以喊面丫唔該!
牛肉凍濛
炒青口