2024-10-15 867 瀏覽
鍾意食韓國菜嘅朋友,相信一定聽過尖沙咀嘅老牌韓式餐廳韓珍,佢以前係尖東,而家搬咗去寶勒巷新地址😎 我覺得呢度比以前更加靚,更加闊落,好適合聚會🫶🏻🫶🏻 佢嘅熟成牛肉高質就真係出晒名,可惜今日朋友唔食牛肉,所以我哋就試咗佢主打豬肉嘅二人餐,非常豐富好抵食,仲好高質添😎 🌟濟州黑毛豬二人餐 $780前菜:釀冬菇伴柚子沙律+炸蛋疏乎厘釀冬菇好特別,冬菇裏面有魚肉,口感特別,味道夠晒新😎 我鍾意佢呢度嘅柚子沙律汁,酸酸甜甜,勁開胃🫶🏻 炸蛋梳乎厘更加係好吸睛好特別😍 將蛋、香蔥、芝士三個美味元素加埋一齊,口感鬆軟綿密,芝士仲拉絲,味道濃郁,好正🫶🏻 🥩濟州黑毛豬五花肉呢度嘅職員全部都好親切,好細心🥰 時間許可嘅話佢哋都會幫手燒肉🫶🏻 火候控制得好好,特別好味✌️ 濟州黑毛豬無膻味,肉質口感兼具嚼勁與細膩,肥瘦相間好鬼靚,燒香之後,完全冇油膩感,豬味濃郁🥰 配搭生菜一齊食,非常美味🫶🏻🥩濟州黑毛豬前上肩肉前上肩肉即係梅花肉,肉質都係非常嫩,又係冇膻味,我覺得比五花肉更加有嚼口,豬味都係好濃郁,高質🫶🏻 🥩特級豬頸肉肉質非常爽彈,燒完之後又嫩又脆口,非常好食🤤 而且份量都好多,兩個人真係食到勁飽🤣🍚

🌟濟州黑毛豬二人餐 $780
前菜:
釀冬菇伴柚子沙律+炸蛋疏乎厘

🥩濟州黑毛豬五花肉

🥩濟州黑毛豬前上肩肉

🥩特級豬頸肉

🍚泡菜炒飯
呢個夠晒特別,好似食緊鐵板燒咁😎 職員會喺個鐵板上面即時炒,飯加咗泡菜少少辣更加惹味😚 而且仲加入咗芝士同紫菜,口感豐富😙 飯粒炒到粒粒分明,真係非常推介勁好食呀🥰

估唔到呢個濟州黑毛豬套餐咁高質咁抵食😍 唔使食牛都覺得好好味🤩 完全滿足我呢個食肉獸😆 呢度嘅服務都好好,職員態度好親切,同食客有講有笑🥰 十分推薦呢間餐俾大家🫶🏻
2024-10-14