2021-08-09
🌟 灣仔共享空間Cafe · 嫩滑慢煮雞胸🌟-🍽🍴🍽🍴🍽🍴🥙🥙🥙🥙🥙🍽🍴🍽🍴🍽-Drip by Social Club絕對係我lunch time最鍾意去嘅餐廳之一🤩!除咗空間寬敞從來都唔駛等位之外,食物都相當之有質素而且係灣仔嚟講仲一啲都唔貴🤑。-🥢 Slow Cooked Chicken Breast Salad 慢煮雞胸沙律 $80 🆙-其實我每次去都想試新嘢,但最後都會忍唔住嗌咗雞胸😲。呢到嘅雞胸真係超級嫩滑多汁,個質感好食到我有一排係屋企係咁用慢煮棒鑽研點樣先可以煮到咁好食😂…不過暫時都唔成功。-佢地set lunch嘅雞胸除咗可以配沙律之外仲可以配香草包(focaccia)。但雞胸個份量真係唔講得笑,次次食完個雞胸已經飽都上心口,所以去過咁多次我都未夠膽叫香草包住😆。-🥢 Spring Chicken on Rosti 香煎春雞 $100 🆗-春雞份量唔算多,但呢道菜最特別係雞肉下面仲有一嚿壓到長方形嘅risotto。好似瑞士薯餅(rösti)咁,兩邊嘅表面煎到非常香脆😍~-🥢 Tom Yum Tiger Prawn Pasta 冬蔭虎蝦意粉 $120 🆗-虎蝦多肉而且食落
🍽🍴🍽🍴🍽🍴🥙🥙🥙🥙🥙🍽🍴🍽🍴🍽
虎蝦多肉而且食落香口,但比起其他菜式呢個意粉真係有啲失色,完全食唔出有冬蔭功個種酸辣味,唔睇menu會以為係拿破崙意粉醬😢。
🌟評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🌟
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 9/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 8.25/10
📌餐廳唔收信用卡,不過可以比cash/ PayMe,叫嘢食要出counter嗌😽set lunch仲配一杯花茶🍵
🍽🍴🍽🍴🍽🥙🥙🥙🥙🥙🍴🍽🍴🍽🍴🍽