2024-07-14
💖呢間連鎖四川冒菜店開到黎灣仔啦,套餐價錢$58起,仲唔收加一,係區內算係CP值幾高👍🏻。1️⃣吉祥套餐🍜 $66💖自選6款食材、湯底同主食,我要左👇🏻:🔸潮汕手槌牛肉丸:入口彈牙飽滿🔸潮汕蒜香墨魚丸:口感Q彈,蒜香🧄令丸子整體更香口🔸魚腐:軟綿,吸收曬湯底好香🔸貴州丁家脆哨 +$5:推薦!脆哨係熬豬油嘅油渣,口感香脆油脂味香得黎唔會太膩🔸毛肚 +$5:口感爽脆,食落唔heavy🔸鴨血 +$5:我嘅冒菜必食😂,口感嫩滑細緻💖湯底我要左生椰番茄湯🥥(+$5),開胃鮮甜嘅番茄湯再帶清甜嘅椰子味,入口輕薄唔膩。平時出去食我都唔多飲餐廳啲湯底,嫌多味精/油,但呢款感覺健康足料我忍唔住飲左大半🤤。主食要左蕃薯粉(+$5),煙韌順滑,另外加配左秘製醬汁,更添蒜香、麻油香同辣味。2️⃣自家製桂花蜜烏梅冰粉🌸 $18💖推薦!口感Q彈滑嫩得黎有咀嚼感,清新帶果酸香嘅烏梅味配上清甜淡雅嘅桂花蜜食落輕盈唔heavy,好適合夏天嘅甜品!3️⃣紅油涼拌豬肚🐷 $36💖口感爽脆,配上芝麻、芝麻油、辣油等調味,味道同口感都好開胃嘅小菜。4️⃣自家製洛神花山楂蘋果🍎 $14💖入口酸甜清新,解膩消熱。💖QR code落單方便,職員態度
1️⃣吉祥套餐🍜 $66
💖自選6款食材、湯底同主食,我要左👇🏻:
🔸潮汕手槌牛肉丸:入口彈牙飽滿
🔸潮汕蒜香墨魚丸:口感Q彈,蒜香🧄令丸子整體更香口
🔸魚腐:軟綿,吸收曬湯底好香
🔸毛肚 +$5:口感爽脆,食落唔heavy
🔸鴨血 +$5:我嘅冒菜必食😂,口感嫩滑細緻
2️⃣自家製桂花蜜烏梅冰粉🌸 $18
3️⃣紅油涼拌豬肚🐷 $36
4️⃣自家製洛神花山楂蘋果🍎 $14
💖入口酸甜清新,解膩消熱。
💖QR code落單方便,職員態度好。而家仲做緊試業優惠,堂食同外賣自取都有9折,計落更抵食!