行過似一間簡約系嘅cafe,其實除左特色茶飲,呢度仲有啲好精緻嘅素食,餐廳暫時開到六點,職員話嚟緊會開埋晚市,仲會不時搞一啲身心靈嘅工作坊💆🏻‍♀️一坐低就聽到啲好soft嘅純音樂,環境氛圍好relax,好療癒我首先係畀呢度嘅粉紅色麵條吸引,原來係用紅菜頭製成嘅素麵,口味上比較清淡,配埋雜菇,仲有用椰菜花製成,比較濃厚嘅sauce,個配搭都幾新鮮套餐配左好有營養嘅合桃仲有梅漬車厘茄,酸酸地好開胃我就鍾意呢度嘅南瓜百合,糖漬左,味道好甜跟餐甜品係椰香琥珀雪燕,味道清甜🥢全日套餐1茶飲+1素麵+1小碟+1甜品+2自選點心 $178(套餐有四種,自選點心可以揀一款至四款)呢度有四款主題茶飲,味道由淡雅至濃郁,寓意人生由少到老嘅四個階段,每款主題都可以揀草本壺上、茶Latte(凍/熱)或者tea mocktail🍵展開茶系EXPANSION Tea Mocktail (Cold)$88向東烏龍:熟帶水果、脆桃、杭白菊呢杯我揀左tea mocktail,有好輕盈嘅泡沫,有少少似飲緊啤酒嗰種清新口感,微甜解渴解膩,有啲夏日繽放感,好符合Expansion嘅主題🍵揚眉茶系UPLIFT Tea Latt

套餐配左好有營養嘅合桃

仲有梅漬車厘茄,酸酸地好開胃
我就鍾意呢度嘅南瓜百合,糖漬左,味道好甜

跟餐甜品係椰香琥珀雪燕,味道清甜

🥢全日套餐
1茶飲+1素麵+1小碟+1甜品+2自選點心 $178
(套餐有四種,自選點心可以揀一款至四款)

向東烏龍:熟帶水果、脆桃、杭白菊

🍵揚眉茶系UPLIFT Tea Latte (Hot) $58
姜花香單樅X正山小種:煙燻、肉桂、丁香

係一杯帶花香同濃烈肉桂香嘅hot tea latte,口感比較full,甜度都高啲,有烘焙嘅感覺

另外我仲食左秋風麗栗,係用栗子整嘅甜品,cream下面係栗子mousse,入面會有栗子,加左啲脆脆,口感更豐富

• 展開茶系EXPANSION
  • 南瓜百合