2023-01-27
早排同朋友嚟咗灣仔呢開新間嘅西班牙餐廳,原來佢哋係Pica Pica嘅姊妹店,唔怪之得食物咁高質😆Tapas必試Madrid Squid Bocadillo Brioche ($55/pc) 牛油麵包好軟熟,炸魷魚圈配上蒜香蛋黃醬,食落去係幸福嘅滋味🥰Iberico Ham Croquettes ($18/pc) 都炸到好香口~Galician Octopus on Potato ($138) 八爪魚好腍同都幾入味🐙Charrred Deboned Beef Rib ($288) 有驚喜,冇諗過牛肉肉質咁嫩,係入口即化🤤 配上南瓜醬、芫茜青醬同辣醬,我本身唔食芫茜,但我最鍾意竟然係青醬,食落完全冇我想像中嗰種芫茜味,係好清新嘅味道!呢度嘅paella有分大同細嘅size好貼心,我哋就叫咗細份嘅Grilled Iberico Pork & Cuttlefish Paella ($125),店員會幫你將飯同材料撈勻,飯煮得啱啱好軟硬適中,仲吸盡湯汁嘅精華😋🧀Cheesecake ($78) 係一定一定要叫!芝士蛋糕超級流心同好滑,帶有芝士嘅鹹香同丁點甜味,好好食🥺