2024-07-01
呢間餐廳喺灣仔開咗好多年裝修都幾泰式風味同埋舒適!星期六嚟都好多一家大細幫襯而且仲有大圓枱方便聚會1. 番石榴沙冰 - 清新又酸甜適中,口感順滑凍爽!值得一讚就唔係好甜!啱晒老人家同埋養生嘅人士飲!2. 燒豬頸肉 - 肉質鮮嫩多汁,外皮香脆入口即化。而且啲醬汁都唔係好辣,同埋幾開胃。3. 馬沙文咖哩 - 濃郁芳香的咖哩醬汁,與軟腍嘅薯仔同埋唔算好肥嘅牛腩完美融合。甜咖喱嚟講都幾好食對於我呢啲唔食得辣嘅人嚟講簡直係福音。4. 印度酥餅 - 酥脆可口,仲鬆脆過台灣啲手抓餅!5. 肉碎生菜包 - 鮮嫩多汁的肉餡,配上清脆的生菜葉,口感豐富多樣。6. 泰式菠蘿炒飯 - 米飯顆粒分明,菠蘿果肉鮮甜多汁,而且個菠蘿都超級大最後尾都刮到好多肉食。除咗蝦之外,入邊仲有提子同埋雞腿肉,臘腸等等!即叫即炒!7. 芒果糯米飯 - 糯米溫潤綿密,配上軟嫩多汁的芒果😋😋
4. 印度酥餅 - 酥脆可口,仲鬆脆過台灣啲手抓餅!
7. 芒果糯米飯 - 糯米溫潤綿密,配上軟嫩多汁的芒果😋😋