2024-10-04
💿📀喺阿女放學之後,我哋就去到左坐落於灣仔嘅中華小館,選擇喺呢度落實食晚餐。🕹乾逼拆蟹肉粉絲煲………當然要先點呢款特式菜,蟹肉搭配粉絲,鮮美到爆哂口,一嘗難忘。📀🖲 脆皮鳳梨咕嚕肉………💿雖然我唔係咁鍾意食甜嘅,但係啱啱好嘅甜度配上猪肉,整個口感係酸甜適中,畀佢有種獨特風味,好有特色。🕹口水雞📀………. 雞肉的味道鮮嫩,呼呼聲切嚟,一啖口水雞配粒飯,真系醒胃,真係一口口,一啖啖!👍🖲厚切叉燒皇………💿開頭都擔心嚟,怕佢會做得太膩,點剩呢個叉燒皇外脆內柔,取勁得嚟極脆,唔會膩人。其中一口食落口,即刻就有種想再黎一碟嘅衝動。🕹 翅裙邊湯 📀……..講真,未飲之前諗都冇諗過原來海鮮湯底可以燉得咁好飲,份量足劑,湯底味道夠足。食完之後📀📀,阿女食得好滿足,裏邊嘅環境好舒服,好適合家庭聚餐或者伙伴聚會嘅地方。再者,佢地嘅服務好細心,見到我哋有需要都會即刻過嚟幫忙。