Wooloomooloo Steakhouse✨灣仔靚景西餐廳 - 生日lunch之選~🩷✨同事生日所以特登揀左Wooloomooloo同佢慶祝~ 灣仔店係31/F, 景觀超開揚🌆🏙️可以望到馬場景🐎~ 呢個價位既餐廳可以有呢個景,我覺得性價比可以~🉐我地叫左Executive Set Lunch~ $198pp 再加一,有的選項要另外加錢🙌🏼餐廳會送麵包,仲係暖既,好有誠意~ 而且唔夠可以加😋🩷Appetiser前菜有3個選擇,我地揀左兩款~💠Chicken Tenderloin Thai Style Salad鷄肉唔鞋~雖然係泰式,但都唔會太辣~有唔同既菜,番茄同花生~ 食落好開胃~🥗💠Cauliflower Soup湯好滑同香,雖然係椰菜花,但一d都唔青,而且唔漏~🩷主菜都有4個選擇~我地揀左兩款~💠Pan-Seared Salmon Fillet三文魚🐟煎得岩岩好!唔乾唔鞋,而且仲好有三文魚味,材料優質新鮮!三文魚搭配番茄蓉一齊食,仲可以去油膩~而且擺盤好靚,打卡一流~😋🥰💠Sous Vide Spain Duroc Port Rack慢煮豬胺肉質好嫩,入面超級juicy!食豬最
Wooloomooloo Steakhouse

✨灣仔靚景西餐廳 - 生日lunch之選~🩷✨

同事生日所以特登揀左Wooloomooloo同佢慶祝~

餐廳會送麵包,仲係暖既,好有誠意~ 而且唔夠可以加😋

🩷Appetiser
前菜有3個選擇,我地揀左兩款~

💠Cauliflower Soup

湯好滑同香,雖然係椰菜花,但一d都唔青,而且唔漏~

🩷主菜都有4個選擇~我地揀左兩款~

💠Pan-Seared Salmon Fillet

慢煮豬胺肉質好嫩,入面超級juicy!食豬最怕就係好鞋好乾,但因爲佢係慢煮,所以keep到豬胺入面既肉汁,好好味道~

最後我地叫左跟set加$68既tiramisu~ 🍰

一早同餐廳講左係慶祝生日,所以佢地好好咁係碟度用朱古力漿寫左happy birthday🥰

Tiramisu好香咖啡味☕️係好濃,好濕潤既tiramisu,好滑好軟~ 雖然加$68, 不過分量比較細,所以唔好expect太多~
最後跟set有coffee/tea, 都係不過不失~

餐廳環境:🩵🩵🩵🩵🩵/5
服務質素:🌸🌸🌸🌸🌸/5