2017-04-11 150 瀏覽
尋日好同事生日,lunch time 一於食餐好~灣仔返工既我地其實有好多選擇,不過差唔多間間日本野都比我地食過哂,所以今次就搵間新而又未試過既餐廳!OPENRICE search 到呢間 " 秋田火鍋海鮮丼浜燒專門店" ,佢應該岩岩開無耐,位於 QRE Plaza 10樓 ,合和對面,好方便,公司行3分鐘就到。朋友就叫左個甜蝦蓉帆立貝三文籽丼!甜蝦蓉、帆立貝、三文籽既份量好多,幾乎滿瀉,而且非常新鮮 ,賣相極之吸引!跟餐仲有個蒸蛋、麵豉湯、沙律、小食、餐茶,好豐富呢。而我就因為病病地,唔想食生野,又唔想掃朋友興,所以叫左個壽喜鍋~壽喜鍋同樣出色,牛肉好鮮嫩,份量又多,而且湯底味道甜甜的,幾好飲。最後仲有個曲奇味雪糕,食完真係好滿足!!埋單每人 around HKD 150, 以灣仔區黎講,咁既價錢,食到D 咁高質素既 lunch 一D 都唔貴,好值得推介!!整體來說,地方舒服,環境靚,而且食物質素高,價錢合理,服務亦好,絕對值得再去!
尋日好同事生日,lunch time 一於食餐好~

朋友就叫左個甜蝦蓉帆立貝三文籽丼!

跟餐仲有個蒸蛋、麵豉湯、沙律、小食、餐茶,好豐富呢。

最後仲有個曲奇味雪糕,食完真係好滿足!!
埋單每人 around HKD 150,

整體來說,地方舒服,環境靚,

而且食物質素高,價錢合理,服務亦好,絕對值得再去!

2017-04-10
慶祝紀念