2022-11-06 1138 瀏覽
突然之間想同女朋友飲茶🫖,但又唔想去平時嘅酒樓,見到佢呢度嘅點心有啲都幾精緻,我哋好快咁就嗌咗幾樣特別嘅😎🤌🏻紅米脆皮鮮蝦腸粉見到紅色腸粉幾吸引,紅米皮軟糯,鮮蝦炸到少少脆,外軟内脆,味道似炸两但都好食😛🤌🏻山楂雪山叉燒包外皮粉紅色賣相幾吸引😎原來係山楂整成嘅外皮,酸酸甜甜都幾開胃,叉燒餡熱辣辣好食🤣🤌🏻沙巴蝦燒賣皇隻蝦都真係幾大隻,做到茶樓味道😆🤌🏻巨型籠仔飯 鳳爪排骨蒸飯份量好多,飯質感唔錯,加埋甜豉油不得了,排骨都好入味😎你係咪真係落雨🤌🏻螺頭竹絲雞燉湯分量雖然少啲但係超級清甜,而且入面都幾足料 ,飲落好似幾補身🤣🚩 中心點 (灣仔)灣仔天樂里7號地舖#addifoodie #addifoodie灣仔#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫 #飲茶點心

🤌🏻紅米脆皮鮮蝦腸粉

🤌🏻山楂雪山叉燒包

🤌🏻沙巴蝦燒賣皇
隻蝦都真係幾大隻,做到茶樓味道😆

🤌🏻巨型籠仔飯

🤌🏻螺頭竹絲雞燉湯

🚩 中心點 (灣仔)
灣仔天樂里7號地舖

#addifoodie #addifoodie灣仔
2022-10-20
5 分鐘 (堂食)