2022-05-25 195 瀏覽
今年媽媽生日佢話想食omakase 我搵咗一間網上好評!高質嘅餐廳🥰👍🏻高級廚師發辦主理!師承米芝蓮二星廚師的峻師傅!係咪聽個名都覺得好吸引呢😍係lunch黎講除咗食物質素好好之外,環境都唔錯!一入門口位就覺得好靚呀!門口絕對係打卡位啊😍喺座位嘅後面好細心都有衣架可以掛上你嘅外套❤️同媽媽期待已久嘅一餐準備開始食la🍣🍙🦪🍈🥰🥰緊係要影返張相打卡啦✌🏻Yeah❤🧏🏻‍♀️️🤳不過呢😅後面就會影到啲衣架啦😂haha🙈好啦要準備開動啦🥰我唔客氣啦😋🥢價錢仲要大概$1000一位咋❤️絕對係超抵食👍🏻❤️佢第一道菜要讚嘅就係嗰個燉蛋👍🏻真係堅好食😋❤️仲有個蕃茄酸酸地都好開胃😋之後我就要大讚師傅嘅刀工同埋食材真係好新鮮👍🏻❤️佢呢一度嘅刺身❤️真係可以比五粒星⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️❤️熱食🍲汁煮平政魚嘅魚餃蘿蔔上面放咗啲柚子皮、要兩塊荷蘭豆🙂😅講真嘅呢😔個唔係我同媽媽嘅口味🥲😢🙉❤️6件壽司🍣9.依左目10.墨魚落左岩鹽11.北寄貝12.白蝦 放滿細細粒既蝦仔 幾得意👍🏻幾好13. 小柱 加左松露醬係上面 👍🏻呢個都OK14.黑鯥魚 柚子胡椒❤️日本根室 海膽 加咗少少 🤏竹炭鹽 喺上面 呢個海膽都OK嘅唔錯幾好食😋🦪佢嘅生蠔
今年媽媽生日佢話想食omakase
我搵咗一間網上好評!高質嘅餐廳🥰👍🏻
高級廚師發辦主理!
師承米芝蓮二星廚師的峻師傅!
係咪聽個名都覺得好吸引呢😍

平政魚

中拖羅

❤️熱食🍲

汁煮平政魚嘅魚餃
蘿蔔上面放咗啲柚子皮、要兩塊荷蘭豆🙂
😅講真嘅呢😔個唔係我同媽媽嘅口味🥲😢🙉

日本根室海膽

❤️日本根室 海膽 加咗少少 🤏竹炭鹽 喺上面
呢個海膽都OK嘅唔錯幾好食😋
室津生蠔、蜜瓜

🦪佢嘅生蠔超新鮮❤️因為如果我食咗唔新鮮嘅生蠔呢我係會肚屙嘅,之後嗰幾日我身體都好健康😂ha

❤️呢餐飯我真係食得好開心,好耐冇食過咁好食嘅刺身,所以我都忍唔住俾咗貼士師傅🥰👍🏻見我咁大方就知道真係好食啦😂😂ha
@sushikeihk_omakase
2022-05-17