2020-09-06
見疫情稍為減退即刻要去旺角行街shopping,一出街人山人海,咁耐冇去戲院梗係睇返場戲先啦!Bamboo Thai 就喺戲院出入口,經過望到佢個Menu,就被巨型火山排骨贏了眼球!也算是新派泰菜館,環境裝修企理乾淨,最緊要空間感足夠一於坐低試吓。火山排骨 $98 我哋兩個人食一份細嘅就夠啦!味道酸辣很清新,香草味濃郁,充滿泰國風情,賣相形狀似火山,排骨 炆得非常入味,肉質軟腍,骨肉分離容易食,很好的推介!熱帶風情排骨食落都有啲辣,天氣又咁熱一於叫番杯夏威夷feel飲品先,mango hug 名副其實嘅擁抱芒果,芒果味道甜而且濃郁,淡淡香芒口感。香茅牛肉撈檬這裏的香茅牛肉值得一讚!醬汁很美味,牛肉入口柔軟,牛味濃郁,撈檬汁酸甜度適中,跟配菜和香蒜、辣椒粉撈在一起,吃得份外滋味。香茅雞肉炒飯澱粉質女孩一定要食飯,香茅香味突出,雞肉嫩滑有口感,炒飯粒粒飽滿,分量足夠二人食飽飽。楊枝甘露食到最後當然想試吓個精美甜品啦!冰凍的椰子雪葩,配上芒果、西米味道當然很搭配,最緊要芒果夠甜。白朱古力泡泡好似fusion的感覺,蜂巢脆糖增加口感。
火山排骨 $98
熱帶風情