2024-09-24
📍 FireBird- 東涌 @firebird_hk第一間店嘅牛肉飯同埋火焰雞腿念念不忘🔥所以今日特登過嚟東涌食返餐!我哋兩個人叫到成枱都係食物🥢不過實在太好味,所以清光光🤗淨係一個{豪華2人套餐}都已經好豐富!✨ 特盛牛肉丼肥牛嘅脂肪比例要啱啱好,食落先唔會太柴,又唔會太肥,呢到嘅肥牛質素都正常,加埋溫泉蛋就無得輸,篤穿蛋黃後,蛋汁慢慢流出嚟真係好鬼吸引,拌勻圓潤飽滿嘅珍珠米,肥牛都變得更嫩滑,眨下眼就扒晒成碗飯🍚✨ 鰻魚壽司食日本料理一定要食壽司🍣仲要食鰻魚壽司🐟✨ 日本青蔥牛舌卷厚切牛舌脆嫩爽口,充滿油脂🐮✨Firebird名物重量級火焰原隻雞腿主角之一❤️有表演睇之餘,仲有嫩滑嘅雞髀肉🔥帶有少少辣粉,燒完肉汁仍然豐富🍗✨ 北海道名產 溫泉蛋十勝豚肉丼丼飯個醬汁係重點,鹹中帶甜,有啲似鰻魚燒汁,好惹味。加埋流心蛋黃,拌飯一流!齋食飯都得🥢丼有六大塊黑豚肉,除左醬油味仲有小小焦香,豚肉係豬身上最嫩滑嘅部位,所以做燒肉絕對係一流!肉質係燒得比較嫩口🐷✨ 大海老天婦羅有五隻大大隻大蝦🍤好豐盛🤗大海老炸蝦外酥脆內裏多汁口感超細緻🥢✨ 精選刺身盛合(5品)吞拿魚、三文魚籽、三文魚、帶子、蝦
@firebird_hk
第一間店嘅牛肉飯同埋火焰雞腿念念不忘🔥
所以今日特登過嚟東涌食返餐!
我哋兩個人叫到成枱都係食物🥢
不過實在太好味,所以清光光🤗
淨係一個{豪華2人套餐}都已經好豐富!
✨ 特盛牛肉丼
✨ 鰻魚壽司
食日本料理一定要食壽司🍣仲要食鰻魚壽司🐟
✨ 日本青蔥牛舌卷
厚切牛舌脆嫩爽口,充滿油脂🐮
✨Firebird名物重量級火焰原隻雞腿
主角之一❤️有表演睇之餘,仲有嫩滑嘅雞髀肉🔥
帶有少少辣粉,燒完肉汁仍然豐富🍗
✨ 北海道名產 溫泉蛋十勝豚肉丼
齋食飯都得🥢
✨ 大海老天婦羅
有五隻大大隻大蝦🍤好豐盛🤗
大海老炸蝦外酥脆內裏多汁口感超細緻🥢
✨ 精選刺身盛合(5品)
吞拿魚、三文魚籽、三文魚、帶子、蝦🦐
全部刺身都係厚切,又新鮮🐟
✨ 溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律
一個健康嘅沙律,最啱清一清腸胃🥗
✨ Mango-bar de Mocktail
淨係芒果味都已經好濃郁,口感夠晒豐富🥭