餐廳環境比較暗,一入去見到有好大嘅卡位,睇嚟都幾有氣派。但係當日我被安排到後邊偏廳嘅角落,就係普通嘅二人餐枱,感覺唔算高級。🤔麵包:上檯時覺得個樣好靚,好好味咁。但係食落,又同平時麵包舖果種軟軟嘅餐包唔係好大分別,不過就偶然有啲粒粒鹽嘅口感,增加咗一點趣味。但overall 同正常餐包冇咩分別。牛油亦都較淡,冇咩特別。👌🏼Maryland Crab Cake :蟹餅都有絲絲嘅口感,但係屬於偏粗嗰種,唔算特別綿綿絲絲嘅口感。屬於正常好味,但唔算驚喜。👌🏼Steak Tartare :血紅色嘅牛肉tartar,味道酸酸甜甜,口感同味道都係正常。就咁食就單調啲,撈埋魚子醬,就會多咗個層次。Lobster Bisque :飲第一啖,就覺得咦,同平時一般飲到嘅龍蝦湯唔同喎!佢係比較清爽嘅感覺,唔係非常平時龍蝦湯嗰種heavy 又低沉嘅感覺。佢清爽得來又夠鮮甜。入面都有幾粒龍蝦肉,都爽口彈牙。又有啲唔同Dill 香草,加咗啲唔同嘅層次。整個龍蝦湯都多嘢食又好味。推介! Delmonico Ribeye (+298 for 2 person)二人份量嘅火焰🔥牛扒上檯駕勢十足,熊熊烈火着咗火咁樣。第一

🤔麵包:

餐包

👌🏼Maryland Crab Cake :

Maryland Crab Cake

👌🏼Steak Tartare :

Steak Tartare

Lobster Bisque :

Lobster Bisque

二人份量嘅火焰🔥牛扒上檯駕勢十足,熊熊烈火着咗火咁樣。第一啖未食,已經聞到好香嘅煙熏味道。食落去個牛扒係非常嫩滑,好有和牛嗰種軟腍腍嘅口感,但又唔會覺得好油好肥。軟腍得來又有牛肉味。呢個牛扒整得好perfect, 都冇咩好挑剔。

餐廳仲提供咗唔同味道嘅鹽俾大家玩吓。不過個扒本身都好夠鹹,再加上唔同鹽玩就覺得太鹹。如果餐廳想客人可以試下唔同調味嘅效果,可以本身調得淡一d,就可以試多d唔同嘅鹽了。

另外都有黑椒汁,就好一般,可以不理。仲有個所謂牛骨髓汁,好似牛油味,加同唔加都冇咩分別。

🤔Steak Fries 薯條

普普通通。比較厚身。但係入邊又唔係做得好軟熟,偏粉嘅口感。有松露醬點。有少少香草,不過味道唔突出。

Steak Fries 薯條

👌🏼Creamed Spinach 芝士菠菜

味道濃郁,味道唔錯,偏Heavy。

Creamed Spinach 芝士菠菜

👌🏼New York Cheesecake

芝士蛋糕:正正常常,都算軟滑。

New York Cheesecake

Strawberry Sundae

勁普通嘅芭菲,冇誠意,唔似係高級餐廳水準。

Strawberry Sundae

整體嚟講,龍蝦湯同火焰牛扒都係非常出色。其他就普通。呢個2人份量嘅Delmonico Ribeye 火🔥牛扒,可能係我食過最出色嘅牛扒之一,缺點就只係貴囉,唔可以成日食

環境:★★★★☆

食物: ★★★★☆