2006-05-07
間中都有去這間魚米家食下…咁都知佢服務向來唔多好…咁間中佢都漏下單…都今次真是火都o黎埋!!話說今天和男友一起去食下午茶,我地叫了米線和星米,同2杯凍檸茶,同時間仲有另外3對人和我們一起入坐,d餐牌唔夠,隔離那對夫婦叫極都無人理佢地,我們只好把我們張俾佢地,到佢地落單時(已不知叫左幾耐先有人理),那位太太問有什麼飲品,那位侍應已相當不禮貌咁同急口令式同手指指張餐牌答佢,之後那太太問柚子茶要不要加錢時,侍應的面上簡單寫左「你好煩呀」幾個字,之後無論那對夫婦要紙巾又好筷子又好,都是我們幫手拿的,因為無人理佢地。我們等呀等呀,等左半個鐘,四圍都無人理我們,野食唔講,跟2杯凍檸茶都是影都無!!!再望向隔離那對夫婦,佢地d野食都已經食左一半!!!我們終於找到個人(MK仔咁樣的侍應)來催單,他用大排檔式的大叫方式問:有無人落過24a呀!有無人落過24a呀!叫左幾聲終於有人應(把聲好似同我地落單那位):有呀!呢度24a!XX米線同星米呀ma!根住連聲唔好意思都無人同我地講,又無人理我們,之後十分鐘內,我們要的食物同飲品就全到了,但d野食明顯變得份量奇少,擺明漏單之後趕工出貨,已經是一肚氣!更加莫講班
更加莫講班人永遠都係用大叫或吵架方式講野,令你一邊食一邊火上加火!!如果有服務負分,我都會俾!!!