2023-08-03 102 瀏覽
今日同屋企人去左深水埗食「蚊蚊豬・老火鍋」,試咗晚市極品放題,只係$298一個人就可以食火鍋同刺身放題,仲可以任轉湯底、飲品任飲,淨係價錢已經相當吸引!🥘首先叫咗夏季期間限定嘅海虎蝦紅酒燴牛尾鍋,湯底好有驚喜,蕃茄味道濃郁,紅酒味唔重,唔飲酒嘅朋友都可以放心食。另外,牛尾相當入味,虎蝦按人頭數,勁大隻,夠晒鮮甜彈牙。🍲之後我哋轉咗藥膳鮮雞鍋,雞件同藥材都好足料,湯底味道鮮美,又夠滋補。強烈推薦大家叫炸魚皮食,浸湯食真係一流!🥩火鍋配料方面,因為我同家人都係食肉獸,所以我哋主攻牛肉,叫咗封門柳、牛肩肉同牛舌芯等等,牛肉質素非常高,牛味十足,同兩種湯底都好夾,我哋三個人食咗一大碟!🦑刺身方面,我哋叫咗三文魚、甜蝦、墨魚同八爪魚,雖然種類唔算多,但係全部都好新鮮,過下口癮唔錯!😋整體嚟講,餐廳員工服務態度良好、環境舒適、座位闊落、食完唔會成身油煙味,而且食物出色,價錢又抵,我哋一定會再Encore!下次要試烤魚火鍋湯底!
今日同屋企人去左深水埗食「蚊蚊豬・老火鍋」,試咗晚市極品放題,只係$298一個人就可以食火鍋刺身放題,仲可以任轉湯底、飲品任飲,淨係價錢已經相當吸引!