火鍋係香港人至愛!週圍都有。我至中意放題,all you can eat! 日式放題尤其正! 牛之鍋荃灣店係正熊貓酒店。係荃灣站行來吾使10分鐘。一上扶手梯就到,店面係開放式。 佢可以一枱一大鍋或一人一小鍋。我地中意吾同湯底,所以一人一小鍋。大堂配菜10+款,好似好少?因為其他丸,餃等都係落單點,總共有67款可以落單點。飲品有多款汽水啤酒。有我中意既特滑嘉士伯。另外仲有茶葉茶,飲左鳳梨烏龍,有D台式。最特別係羅漢果,我覺得好港式! 牛肉係火鍋中不同缺少的。點左3款,包括M5和牛,雪花牛小排,本地牛好滑漏,好冧,5秒即熟,入口即溶。雪花牛小排,當然好靚雪花分佈,入口比和牛多D肉味。本地牛就最香牛肉味。食齊3款好滿足。其他火鍋料亦十分好。尤其蝦,蝦膠,卜卜蛤,魚皮,篙筍,生菜。 日式放題仲可以叫魚生,三文魚同帶子好好。再encore. 日式炸物亦可以一試,送啤酒一流。最後一定要叫甜點,有個叫綿綿冰,睇名吾知係乜,原來係炒雪糕!好有驚喜!加分!

日式放題仲可以叫魚生,三文魚同帶子好好。再encore.