2024-05-24 147 瀏覽
今日同屋企人去尖沙咀食雞煲火鍋,呢間私房菜我哋叫咗牛牛餐有成個順序好多嘢食。首先上咗三個頭盤有琥珀合桃,無骨鳳爪同埋木耳,仲有蝦多士,之後就上左一大盤刺身拼盤。跟住就同我哋落單要雞煲或者酸菜魚,我哋就揀咗任食嘅雞煲,分別試咗唔辣同埋小辣,一致認為小辣惹味好多。食到咁上下就可以揀湯底,我哋揀咗個沙嗲湯底啱晒配牛牛餐,跟住就我哋上咗成個牛牛拼盤,入邊好多款選擇,有牛小排,和牛,牛頸脊,牛仔粒粒同埋美國極上牛肉,一大盤份量好足,食完仲可以再叫添,最鐘意就係牛小排,油脂分佈均勻又有肉味,配沙嗲超正😆😆另外仲有兩版既火鍋配料,豚肉,丸,菜,豆品,都有好多野揀,食得好滿足😋😋外面仲有飲品同埋雪糕全食,整個用餐時間有成180分鐘完全唔怕趕,適合一大班人聚會,佢仲有好多mon 同埋有幾間房,可以睇埋英超添🎈 新南苑私房菜 (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodie #hkfoodies #foodblogger #berryfoodie

🎈 新南苑私房菜 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodie #hkfoodies #foodblogger #berryfoodie #berry尖沙咀 #私房菜 #火鍋
#新南苑 #雞煲