2021-12-17 472 瀏覽
加班放工天氣凍冰冰,老公話去任食火鍋🍲 男人最緊要食得飽,大鴻輝(荃灣) 地點方便,選擇又多,係我哋每次都會去嘅地方。最後揀咗常滿百家菜,價錢經濟實惠,埋單唔使$200👍🏻任食點心+火鍋🍲絕對係賣點,差唔多八點店舖裏面仍然人頭湧湧,非常有人氣。免費鍋底香辣雞煲,我們點了小辣,辣的味道已經夠晒刺激,十分之惹味,雞件份量都多,肉嫩多汁。火鍋點心餐 兩位起點心類選擇同平時飲茶差唔多,應有盡有,最好就係我哋兩個人可以揀兩件,試多幾款,又唔怕浪費食物。招牌小籠包:美味多肉汁。常滿蝦餃皇:原隻新鮮蝦,大大隻,鮮甜彈牙。鮮蝦燒賣皇:酒樓風味,又係大大粒,點喼汁食真係好滋味。蘿蔔絲酥餅、金勾鹹水角:新鮮熱辣辣炸起,酥脆可口,餡料勁多。豉汁蒸鳳爪:同家人飲茶一盅兩件必食嘅鳳爪,炆得好淋好入味。懷舊馬拉糕、蒙古流沙包:share 食一點甜點,甜甜蜜蜜在心頭。火鍋配料精選肥牛、新鮮本地滑牛,肉質柔軟,牛的味道濃郁,不錯。海生蝦、手打墨魚丸,海鮮類也新鮮,值得一試!大排檔還可以自取多款火鍋配料、蔬菜、小食、甜品🍮 最後品嚐雪糕同埋芒果布甸,大滿足!

最後揀咗常滿百家菜,價錢經濟實惠,埋單唔使$200👍🏻

免費鍋底

火鍋點心餐 兩位起

招牌小籠包:美味多肉汁。

常滿蝦餃皇:原隻新鮮蝦,大大隻,鮮甜彈牙。

鮮蝦燒賣皇:酒樓風味,又係大大粒,點喼汁食真係好滋味。

豉汁蒸鳳爪:同家人飲茶一盅兩件必食嘅鳳爪,炆得好淋好入味。

火鍋配料
精選肥牛、新鮮本地滑牛,肉質柔軟,牛的味道濃郁,不錯。

海生蝦、手打墨魚丸,海鮮類也新鮮,值得一試!

• 蝦餃
  • 點心