2024-02-10 283 瀏覽
立春郊遊完,返嚟同屋企人慶祝生日,本來諗住去茶餐廳食小炒,但係驚啲屋企人坐得唔舒服最後去咗酒樓食。來之前打電話問過有冇散叫唔食套餐,個知客吞吞吐吐話都有嘅。咁你就坐低,見到超伏大概90%嘅話都係套餐,散叫嘅話得返幾款。最後死死地氣叫三寶。先講講個三寶先,拼盤啲叉燒還可以,燒肉脆皮的,但係啲油雞同埋燒鵝俾d咩位你?另外相片嘅話有青瓜海蜇,成個拼盤係冇嘅。明白圖片係參考,但係下次都要醒水啲問吓佢有冇海蜇先如果有下次。另外平時龍𧄌兩味都係大概二百幾蚊,拼盤都係百零蚊,但係而家計埋加一係要五百幾蚊三寶性價比真係低。個清蒸龍躉,咬落去成口魚鱗,個西芹炒龍躉又變咗荷蘭豆,事前有冇同我哋講聲。屋企人唔食得豆又少咗尾餸可以食。另外嗌咗個XO 蚌片小炒王,成碟嘢得一塊蚌,仲要比三寶一碟嘅份量細一半。本來屋企人生日都唔想多出聲,但係實在忍無可忍太離譜。即刻叫經理過嚟睇吓究竟發生緊什麼事,最後佢取消咗,又食少一個餸,但一肚氣都飽晒。飲茶是正常的,但係晚飯真係不敢恭維。