2023-11-02
隨心而行,記得早陣子,地鐵站🚇附近開了新店,又去試吓。 上到店舖門外,服務員👦🏻態度和藹,帶我哋入內,可能暫時未有太多人發現此店,當晚都不用等位🛋️和風日系作裝潢,地方好寬敞,感覺十分舒服🤗。 餐廳主打吉烈,怕熱氣的都有其他選擇,有魚生丼,燒物,小食等。我哋見定食套餐包括:麵豉湯、茶碗蒸,椰菜絲、白飯、漬物,都好豐富,加上,椰菜絲/白飯🍚可追加,於是,就點了2款套餐🥢唐揚炸雞定食 ~ 選用大塊雞扒,有別於平時食嘅炸雞件,炸粉薄,雞扒不乾不鞋口,肉汁仍存,用鹽灑上面,令味道更出。 另配沙律醬,開胃解膩👍🏻🐷吉列厚切豬扒定食 ~ 招牌款式,當然要試一試啦🤩。 真係好厚切豬扒🔪,都算大份,炸粉薄,好清晰見到厚厚的肉,炸得嚟鬆脆,又鎖住肉汁,咬落好有質感,有肉汁,所以一啲都唔乾。🍺食炸物又怎能少得了啤酒🍻,2款size, 任居選擇
🍺食炸物又怎能少得了啤酒🍻,2款size, 任居選擇