2020-10-11 1184 瀏覽
成日經過韓國街都見到好多韓國餐廳,但係今日竟然比我見到一間要上樓梯比較隱蔽嘅韓國餐廳!最重要係入邊嘅老細竟然係韓國人,所以好有親切感,佢仲好有禮貌咁樣同我哋打招呼🤣🤣一入到餐廳啲侍應都好好咁介紹餐牌上嘅食物,而呢一間餐廳最出名就係食炸雞!韓國炸雞出晒名,但係好唔好食又係另外一回事!我自己都去過韓國幾次,食炸雞嘅經驗都唔少,但係呢度嘅炸雞都比得上韓國嗰款,個皮夠脆,而且啲雞夠嫩!而且甜辣同原味可以雙拼咁嗌,大約有10幾隻,真係夠四個人食!!而且甜辣唔會辣到要飲水嗰種,所以可以放心咁食!而我哋都嗌左個韓式辛辣麵同蛋鍋,韓式辛辣麵味道比較辣,但係麵質都仲係會好彈牙,好有口感,而且入邊再加左一隻蛋添!我哋亦都亦都嗌咗五花腩,隔離亦都有啲泡菜做配菜,佢肉質比較乾身,所以配埋泡菜食,個口感就啱啱好啦!佢除咗分量多之外,味道都幾好,第一下食會有一種煙肉味嘅味道,而且肉同脂肪分布嘅比例啱啱好,唔會覺得好油膩!最後我哋都嗌咗一杯西柚梳打特飲,最欣賞就係佢唔會好甜,而且唔係藥水味嗰種,我哋食餐都食得好滿足🤩🤩