2024-10-26
人氣滿堂樂回來了,新店開了在必嘉坊,是晚就同朋友嚟試下,睇下味道有無變先😋大約八點鐘來到依然全場爆滿,新店光猛咗感覺乾淨衛生,坐低後店員送上qr code落單,睇下食咩好先。⭐鹹豆漿鹹豆漿買少見少,見有得食一定要試下,豆漿鹹鮮好味,蔥花、蝦皮、油炸鬼、鹹菜粒缺一不可,記住落埋辣椒油,個辣椒油其實唔辣,但加咗落鹹豆漿更有層次更好味,正呀。⭐招牌粢飯黎得食又點少得滿堂樂嘅招牌粢飯,依然係大大個即叫即包熱辣辣,糯米飯煙韌有咬口,配埋鹹豆漿真係啱啱好😋⭐生煎水餃水餃都係至愛之一,煎餃揀咗韭菜口味,煎得香脆,餡料鮮味爆汁,好食🤤⭐炸雲吞仲叫咗炸雲吞添,炸雲吞個外形有啲似魚皮餃😆炸得酥香,入面係鮮肉餡,同樣美味。⭐燻魚朋友話好耐無食過燻魚就叫咗一份,魚肉鹹香鮮味,加上微甜嘅醬汁又幾好味喎👍⭐酸辣湯水餃呢碗都係朋友叫嘅,佢鍾意酸辣湯,諗緊要酸辣湯麵好定係水餃好,見今餐已經叫咗咁多嘢,叫麵應該食唔曬,最後就揀咗酸辣湯水餃,今次個水餃要咗津白口味。酸辣湯好足料有木耳絲、豆腐乾、筍絲等,仲有蕃茄同豬肚,味道偏酸咗啲,而且個人覺得可以辣多少少。整體嚟講係幾好味嘅,會為咗鹹豆漿再嚟👍
⭐鹹豆漿
⭐招牌粢飯
⭐生煎水餃
⭐炸雲吞
⭐燻魚
⭐酸辣湯水餃
整體嚟講係幾好味嘅,會為咗鹹豆漿再嚟👍