2018-08-30
焗蠔蠔雖然唔係好大隻嗰種,但勝在夠多汁又新鮮,加埋蒜蓉/芝士去燒,真係好滋味,前前後後我地order左一共12隻蠔小食方面叫左芝麻醬烏冬,仲特登叫多一隻溫泉蛋,就係為左自己製作芝麻醬溫泉蛋烏冬,撈埋一齊食真係幾正架刺身我就覺得甜蝦同三文魚最值得encore,甜蝦同三文魚都好新鮮,絕對無嗰種好霉,入口一pat嘢嘅感覺。壽司我地只係淺嚐左3款。分別係黑松露帶子壽司,中拖羅壽司同埋火焰芝士三文魚壽司。我自己覺得黑松露帶子壽司真係好正細細件嘅壽司,比到呢個份量嘅松露已經算多,松露入口超香,帶子又夠鮮,真係好想再叫多2件,可惜實在係太飽,唔想食唔晒浪費食物。p.s黑松露帶子同中拖羅壽司只限晚市供應,所以下次去食放題我都一定會選擇喺晚市先去架
焗蠔