我平時都唔寫食評,你話我今次幾嬲幾失望,要特登嚟打千字文!🙂‍↔️原本係因為牛大人成日book咗枱都要等兩粒鐘,所以之後轉食質素同服務都唔錯嘅牛站,但係估唔到今次經歷令我對呢間火鍋店有少少卻步。事緣早兩日已book咗星期六(26/10)晚上七點,四位,為我喺台灣嚟嘅朋友洗塵。始料未及係亞太中心𨋢太多人等太慢,令到我哋過咗五分鐘hold枱時間,張枱俾咗第二班客人。唔緊要嘅,最後我哋十五分鐘後(即七點四)先入到座,牛站已表明九點就交枱,即不足兩小時。算,都唔拗,本來食嘢都開開心心,但係喺我哋仲諗住伸手夾埋啲菜埋尾之際,突然有一位面無表情嘅女侍應(冬姑頭戴眼镜),口唸著「9:00夠鐘交枱」,同時伸手就拎起個滾燙嘅煲就走,嚇到我哋呆咗。之後佢再返埋嚟繼續收拾我哋枱上嘅食物,包括熟食,我哋已經忍唔到話佢,其實你收枱可以態度好少少,你係可以十分鐘前提醒客人要交枱,而唔係一嚟就拎起個煲,如果我哋夾緊嘢,你突然衝過嚟拎起個煲,我哋縮唔切,啲滾湯潑落去我哋度,邊個負責?但係個女侍應繼續面無表情好唔情願,語氣好晦氣咁話:「我哋後面仲有客等緊,已經鬧緊我哋」,我哋心諗你後面有客要急住翻枱,都唔係咁樣對上一枱客

但係個女侍應繼續面無表情好唔情願,語氣好晦氣咁話:「我哋後面仲有客等緊,已經鬧緊我哋」,我哋心諗你後面有客要急住翻枱,都唔係咁樣對上一枱客?九點時段先啱啱開始,咁快有客鬧你?仲未計你俾唔足兩小時我?食到滾水淥腳咁?

我哋同個唔知係咪經理但係睇落高級少少嘅男人講返剛才情況,問佢係咪公司要你哋咁樣做(咁樣對啲客),佢都只係重覆女侍應嘅說辭。

以上經歷令我永久blacklist觀塘牛站,至於其他分店,要有待觀察。
2024-10-26
20 分鐘 (堂食)