2011-03-05
今日星期六, 第一次同honey黎食, 之前去過紅磡XX酒店個間食過, 所以對爐端燒無咩特別祈望....一入到去, 得我地2個人, 一坐低無耐, 比左一碟刺身拼盤, 樣樣都好好食喎, 勁新鮮, 仲係厚切既添!! 淨係呢個刺身拼盤散叫都值$300頭盤枝豆, 沙律同鴨胸, 呢D實無事既卷物軟瞉蟹卷- 不過不失天婦羅蕃薯- 好粉, 炸得啱啱好, 個面有少少鹽香, 正!吉列廣島蠔- 本來炸蠔我麻麻, 但入口都唔會有"腥味"海鮮珍寶蝦- 勁大隻, 勁多膏, 好似我手板咁大, 個瞉唔會好咸, 肉質彈牙都好鮮味銀雪魚- 呢個係我至愛, 好正好滑, D醬汁又唔會蓋過鮮味三文魚- 同銀雪魚相比之下, 就比較遜色鰻魚- 好淋好滑, 唔會好死死實實咁~~肉類澳洲和牛牛聊- 肉汁多, 但不至入口螎化個類, 但怕肥一族啱晒, 因為無咩肥膏牛脷- 完全無蘇味, 好彈牙, 如果唔係咁飽想encore鵝肝- 勁好味, 因為係雲海鐵板鵝肝真係超肥美, 但反而呢度無咁"流", 又係怕太飽原故, 只係2人share一份黑毛豬- 醃得幾入味, 一試無妨豬頸肉- 一個字爽雞軟骨- ok以上雞腎- ok la, 因為我唔太鍾意食
厚切既添!! 淨係呢個刺身拼盤散叫都值$300
頭盤
枝豆, 沙律同鴨胸, 呢D實無事既
卷物
軟瞉蟹卷- 不過不失
天婦羅
蕃薯- 好粉, 炸得啱啱好, 個面有少少鹽香, 正!
吉列廣島蠔- 本來炸蠔我麻麻, 但入口都唔會有"腥味"
海鮮
銀雪魚- 呢個係我至愛, 好正好滑, D醬汁又唔會蓋過鮮味
三文魚- 同銀雪魚相比之下, 就比較遜色
鰻魚- 好淋好滑, 唔會好死死實實咁~~
肉類
牛脷- 完全無蘇味, 好彈牙, 如果唔係咁飽想encore
黑毛豬- 醃得幾入味, 一試無妨
豬頸肉- 一個字爽
雞軟骨- ok以上
雞腎- ok la, 因為我唔太鍾意食
溫物
牛油帶子- 好香牛油味, 唔un, 但就油左d
食到呢度, 我已經飽到.......因為佢仲有汽水. 綠茶. 啤酒任飲.
雖然好飽, 但點都唔可以放過甜品呢part,
北海道布丁- 食左一啖, 停唔到, 直至食晒為止
綠茶雪糕- 尚算唔錯, 無澀口
柚子啫喱- 味道清新, 當食到勁飽, 食番杯係非常之消滯
成個lunch, 得8個客, 其實食物環境真係唔錯, ser我地個仲係日本人, 好nice好正宗
以3百幾蚊食個brunch , 真係回本有特, 比起食buffet, 呢度食得比較游閒~~
勁推介呀!